Bruinisse & Delft
085 060 3456

Interim-juristen en legal audit Gemeente Veere

Interim-juristen en legal audit

 

Gemeente Veere heeft in de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van de diensten en expertise van zowel Henri Vogel als Dick de Leeuw. Hierbij ging het steeds om het borgen en verbeteren van het juridisch handelen van de gemeente Veere zonder daarbij het oog te verliezen voor een oplossingsgerichte houding richting inwoners en ondernemers.

Dick weet waar nodig de betere interim – juristen voor ons te vinden en bij ons te plaatsen. Zowel juristen privaatrecht als juristen bestuursrecht passend bij de zich steeds veranderende uitdagingen en ontwikkelingen.

Vijf jaar geleden hebben Henri en Dick hebben samen een onderzoek naar de juridische kwaliteit in de Veerse organisatie uitgevoerd. Deze Legal audit was praktisch en realistisch. Aan de hand van het zgn. Groningse model is de diagnose gesteld en op basis daarvan is een realistisch verbeterplan Juridische Kwaliteitszorg aangeboden. Henri is vervolgens als projectleider Juridische kwaliteitszorg aan de slag gegaan en heeft veel verbeterpunten kunnen realiseren. Die aanpak is geborgd in het management en heeft een plek gekregen in de processen van de organisatie, de kennis van de medewerkers en het bewustzijn bij het bestuur.

De mensen van VIA de Leeuw zijn zo absoluut van toegevoegde waarde voor het juridisch domein van de overheid. Dit steeds in goede verhouding met overige  (organisatie)ontwikkelingen en met het oog op een goede en professionele dienstverlening waar juridische kwaliteit én oplossingsgerichtheid hand in hand gaan.

Geert Ridderbos, Hoofd afdeling Bedrijfsvoering

Datum
2018 - 2020
Project
Interim & Audit
Klant
Gemeente Veere