Bruinisse & Delft
085 060 3456

Over VIA de Leeuw

Waar staat VIA de Leeuw voor?

Ons doel is om gemeenten en andere overheidsinstanties vooral op juridisch gebied duurzaam beter te laten presteren. Juridisch beter presteren betekent in onze visie rechtmatig en rechtvaardig handelen. Wij ondersteunen de overheid met hoogwaardige juridische capaciteit. Vast, interim en projectmatig. Daarbij hebben wij oog voor mens en organisatie en zien het juridisch domein als een middel tot het realiseren van de maatschappelijke opgaven.

Contact opnemen Projecten
Over ons

Onze mensen

Wij wijzen je de weg met onze interim-experts en helpen je met de dingen die er toe doen. Dat doen we met trots en vanuit (veer)kracht.

...

Gerard Vogel

Richt zich op de toekomst

Gerard Vogel is als relatiemanager verantwoordelijk voor het sales- en recruitmentproces tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Gerard heeft een bewezen track record bij USG People. In 2008 begonnen als intercedent en via diverse managementfuncties verantwoordelijk geworden voor het strategisch account beheer als Key Accountmanager voor de decentrale overheid. Naast bemiddeling van overheidsprofessionals, is hij bekend met aanbestedingen en werving & selectie.

Kenner van het juridisch domein bij de overheid

Dick de Leeuw was tot 2012 actief bij Leeuwendaal en startte in 2012 ‘De Leeuw Bestuursrecht’ met de focus op diensten om de juridische functie bij overheidsinstanties sterker te maken, te adviseren en te ondersteunen. Dick heeft een brede achtergrond (meer dan 20 jaar gemeentejurist en manager in het openbaar bestuur). Hij spreekt de taal van de klant.

...

Dick de Leeuw

...

Henri Vogel

Kent het klappen van de zweep

Henri Vogel heeft in 2004 VIA Adviseurs opgericht. Henri heeft bijzondere aandacht voor de concrete implementatie van veranderingsprocessen. Is ervaren in het bestuurlijk krachtenveld. Henri vervulde de afgelopen jaren diverse interim-managementfuncties en voerde tal van onderzoeken binnen het openbaar bestuur uit. Verder heeft hij de leergang ‘De toekomstige overheidsjurist’ ontwikkeld.

Hoe is het ontstaan?

Dick en Henri zijn beiden een aantal jaren actief geweest als jurist en manager bij diverse overheidsinstellingen. Zo rond het jaar 2000 hebben ze onafhankelijk van elkaar een overstap gemaakt naar een adviesbureau. Daarna zijn ze als ondernemer gestart: Dick als eigenaar van De Leeuw Bestuursrecht en Henri als eigenaar van VIA Adviseurs. Op 1 maart 2021 zijn VIA Adviseurs en de Leeuw Bestuursrecht samen gegaan in VIA de Leeuw, een robuust adviesbureau voor het openbaar bestuur.

Ervaringen

Wat anderen zeggen over ons

Je treft hieronder een selectie van onze successen. Indien je meer wil weten of wil zien over referentieprojecten, neem dan gerust contact met ons op.

Henri heeft het team begeleid in de opstart en structurering van juridische kwaliteitszorg. Op diverse vlakken heeft Henri ons verder gebracht en ons richting gewezen in een praktische aanpak om de juridische kwaliteit meer plek en structuur te geven.

Maartje Geertman
Gemeente Hilversum

Gemeente Veere heeft in de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van de diensten en expertise van zowel Henri als Dick. Hierbij ging het steeds om het borgen en verbeteren van het juridisch handelen van de gemeente Veere zonder daarbij het oog te verliezen voor een oplossingsgerichte houding richting inwoners en ondernemers.

Geert Ridderbos
Gemeente Veere

Dick de Leeuw is zelf overheidsjurist en heeft ons in de afgelopen 6 jaren voortdurend voorzien van uitstekend functionerende interim – juristen in het ruimtelijk domein. Hij weet als geen ander de juiste personen te vinden.

Robbert Leenstra
Gemeente Amsterdam

VIA de Leeuw adviseert en realiseert kwaliteit

Wij doen mee om te signaleren, te activeren, te innoveren en te borgen. Wij hebben een bijzonder oog voor de juridische kwaliteit (compliance) en sturen op een eigentijdse en betrouwbare organisatie.

+0

Jaar ervaring

+0

Juristen geplaatst