Bruinisse & Delft
085 060 3456

Over VIA de Leeuw

Waar staat VIA de Leeuw voor?

Ons doel is om gemeenten en andere overheidsinstanties vooral op juridisch gebied duurzaam beter te laten presteren. Juridisch beter presteren betekent in onze visie rechtmatig en rechtvaardig handelen. Wij ondersteunen de overheid met hoogwaardige juridische capaciteit. Vast, interim en projectmatig. Daarbij hebben wij oog voor mens en organisatie en zien het juridisch domein als een middel tot het realiseren van de maatschappelijke opgaven.

Contact opnemen Projecten
Over ons

Onze mensen

Wij wijzen je de weg met onze interim-experts en helpen je met de dingen die er toe doen. Dat doen we met trots en vanuit (veer)kracht.

Gerard Vogel

Business Partner

Richt zich op de toekomst

Gerard Vogel is als relatiemanager verantwoordelijk voor het sales- en recruitmentproces tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Gerard heeft een bewezen track record bij USG People. In 2008 begonnen als intercedent en via diverse managementfuncties verantwoordelijk geworden voor het strategisch account beheer als Key Accountmanager voor de decentrale overheid. Naast bemiddeling van overheidsprofessionals, is hij bekend met aanbestedingen en werving & selectie.

Verbreding en verdieping

Hans Huisman is als Business Partner verantwoordelijk voor het sales- en recruitmentproces tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Na zijn studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft hij als Business Consultant voor een groot adviesbureau diverse adviesopdrachten uitgevoerd binnen de (lokale) overheid. Hans heeft in diverse functies meer dan 10 jaar ervaring binnen de arbeidsbemiddeling bij een groot Werving & Selectie / Detacheringsbureau. Hans zorgt voor verbreding en verdieping van VIA de Leeuw binnen met name het Ruimtelijke / Fysieke Domein.

Hans Huisman

Business Partner

Henri Vogel

Partner / Juridisch adviseur

Kent het klappen van de zweep

Henri Vogel heeft in 2004 VIA Adviseurs opgericht. Henri heeft bijzondere aandacht voor de concrete implementatie van veranderingsprocessen. Is ervaren in het bestuurlijk krachtenveld. Henri vervulde de afgelopen jaren diverse interim-managementfuncties en voerde tal van onderzoeken binnen het openbaar bestuur uit. Verder heeft hij de leergang ‘De toekomstige overheidsjurist’ ontwikkeld.

Allround juridisch adviseur met brede en frisse blik

Natascha werkt al zo’n 5 jaar voor diverse gemeenten en heeft uiteenlopende juridische opdrachten vervuld waaronder bezwaarbehandeling, juridische advisering handhaving, implementatie Wet Open Overheid, juridische kwaliteitszorg, vergunningverlening APV, klachtbehandeling, herontwerp contracten verhuur. Natascha vervult haar juridische adviesfunctie met plezier.

Natascha Wisse

Juridisch adviseur

Daniël Lier

Juridisch adviseur

Jurist met passie voor oplossingen en doorzettingskracht

Daniël heeft zo’n 8 jaar ervaring bij de gemeente. Zowel in het sociaal als fysiek domein. Daniël heeft naast de juridische inhoud ook oog voor de processen, de procesverbetering en innovaties. Hij schakelt makkelijk en is een stevige adviseur die zelfstandigheid uitstraalt en een wezenlijke bijdrage levert aan de juridische functie. Tegelijkertijd is hij oplossingsgericht en praktisch.

Senior Interim Recruitment Specialist op afstand

Pieternel werkt ruim 10 jaar als Recruiter en is inmiddels stevig onderlegd op het gebied van recruitment strategie, training & opleiding en werving van de juiste mensen. Haar start in recruitment was binnen gemeenteland en is inmiddels uitgebreid naar diverse vakgebieden. Vanaf het heerlijke eiland Curaçao ondersteunt zij het VIA de Leeuw team met een deel van de werving.

Pieternel Albersen

Senior Interim Recruitment Specialist

Dick de Leeuw

Adviseur

Kenner van het juridisch domein bij de overheid

Dick de Leeuw was tot 2012 actief bij Leeuwendaal en startte in 2012 ‘De Leeuw Bestuursrecht’ met de focus op diensten om de juridische functie bij overheidsinstanties sterker te maken, te adviseren en te ondersteunen. Dick heeft een brede achtergrond (meer dan 20 jaar gemeentejurist en manager in het openbaar bestuur). Hij spreekt de taal van de klant.

Hoe is het ontstaan?

Dick en Henri zijn beiden een aantal jaren actief geweest als jurist en manager bij diverse overheidsinstellingen. Zo rond het jaar 2000 hebben ze onafhankelijk van elkaar een overstap gemaakt naar een adviesbureau. Daarna zijn ze als ondernemer gestart: Dick als eigenaar van De Leeuw Bestuursrecht en Henri als eigenaar van VIA Adviseurs. Op 1 maart 2021 zijn VIA Adviseurs en de Leeuw Bestuursrecht samen gegaan in VIA de Leeuw, een robuust adviesbureau voor het openbaar bestuur.

Samenwerken aan het recht

Als bureau kijken wij verder. Ook in de samenwerking. Vandaar dat wij partnership hebben met Stichting International Justice Mission. Dat doen we omdat we ons succes willen delen met anderen. Ook dat is samenwerken. Zo zet IJM zich wereldwijd in om het functioneren van rechtssystemen op een duurzame manier te verbeteren en richt IJM zich o.a. op het bevrijden van kindslaven.
Ervaringen

Wat anderen zeggen over ons

Je treft hieronder een selectie van onze successen. Indien je meer wil weten of wil zien over referentieprojecten, neem dan gerust contact met ons op.

Henri heeft het team begeleid in de opstart en structurering van juridische kwaliteitszorg. Op diverse vlakken heeft Henri ons verder gebracht en ons richting gewezen in een praktische aanpak om de juridische kwaliteit meer plek en structuur te geven.

Maartje Geertman
Gemeente Hilversum

Gemeente Veere heeft in de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van de diensten en expertise van zowel Henri als Dick. Hierbij ging het steeds om het borgen en verbeteren van het juridisch handelen van de gemeente Veere zonder daarbij het oog te verliezen voor een oplossingsgerichte houding richting inwoners en ondernemers.

Geert Ridderbos
Gemeente Veere

Dick de Leeuw is zelf overheidsjurist en heeft ons in de afgelopen 6 jaren voortdurend voorzien van uitstekend functionerende interim – juristen in het ruimtelijk domein. Hij weet als geen ander de juiste personen te vinden.

Robbert Leenstra
Gemeente Amsterdam

VIA de Leeuw adviseert en realiseert kwaliteit

Wij doen mee om te signaleren, te activeren, te innoveren en te borgen. Wij hebben een bijzonder oog voor de juridische kwaliteit (compliance) en sturen op een eigentijdse en betrouwbare organisatie.

+0

Jaar ervaring

+0

Juristen geplaatst